V pivovare Pálffy Brauerei (PaB) varí pivo skúsený sládek Peter Kimák

Nový remeselný pivovar vo Svätom Jure si postupne získava svojich priaznivcov. Prvých 6 remeselných pív si zákazníci môžu vychutnať v Kaštieli Pálffy v Hostinci Palatín, čoskoro sa začne čapovať aj priamo z tanku a to na nádvorí kaštieľa.  Za receptúrou a skvelou chuťou stojí známy sládek Peter Kimák, ktorý stál pri otvorení viacerých pivovarov na Slovensku, v Čechách a aj vo Švédsku.

Peter je v pivnom fachu známy. Je držiteľom viacerých ocenení u nás a aj v Čechách. Napríklad získal tretie miesto na Jarnej cene českých sládkov vo Zvíkove, v kategórii český svetlý ležiak. Je držiteľom aj Zlatej pivnej pečate v kategórii Pšeničného piva v a Striebornej pivnej pečate v kategórii svetlý český ležiak na medzinárodnej pivovarníckej súťaži Česká pivná pečať. Samozrejme získal aj viaceré medailové pozície na Slovenskej pivnej Korunke.

„Pevne verím , že projekt pivovaru Pálffy Brauerei (PaB), bude ďalším úspešným konceptom, ktorému obrazne povedané vdýchnem život. Keďže sme úplne nový pivovar, máme sa čo učiť. Varenie piva je hotová veda a ako hovorí asi najznámejší sládek pán Krýsl: „Ja to robím viac ako 40 rokov a stále sa učím!“, tak čo máme povedať my „začiatočníci“. Máme dobrých učiteľov a uvidíme aká bude odozva ľudí na prvé várky piva. Chceme v úvode zistiť, čo ľudia chcú a potom sa tomu prispôsobiť a variť pivo podľa ich chutí. Nevaríme predsa pivo pre seba, ale pre našich konzumentov.“ Hovorí Peter Kimák.

Pálffy Brauerei (PaB) varí poctivé remeselné pivo. V súčasnosti je odvarené šesť druhov piva, súčasťou je výčapné svieže pivo Jozefova desiatka na osviet/ženie, doslova na uhasenie smädu. Pivovar ponúka ja výčapné pivo plzenského typu, svetlý ležiak 12% – Na cisára Franza Jozefa. Pivkári si môžu pochutnať aj na pšeničnom pive 12% Lotrinského štýlový weizen, 13% jemný tmavý ležiak Terkin tmavý dúšok a aj 15% Rudyho záletnícka IPA a momentálne ešte v stave kvasenia aj špeciál, ktorý sa bude vždy meniť a to je 11% Sisin rozmar. Prvý špeciál je hroznový, pretože práve hroznom sa prepája pivovar so značkou vinárstva ViaJur, keďže pivovar PaB je novou firmou rodiny značiek.

Všetky piva z produkcie pivovaru Pálffy Brauerei (PaB) sú vyrobené poctivou remeselnou metódou, z kvalitných surovín sladov, chmeľov a kvasníc bez pridávania konzervantov a rôznych aditív. Všetky pivá sú nefiltrované a nepasterizované, to znamená že sú to živé pivá.

Novinky z PaB-u

Menu